onsdag 7 augusti 2024

~*~ 51 - 60








~ *  ~ 

Det är i stillheten, när sinnena tystnar vi upplever universums 





~ *  ~

Den största otjänst du kan göra mot Dig Själv är att tro och agera som om det du gör inte har någon betydelse. Det har STOR betydelse eftersom Du är en stor del i skapelsehistorien. 





~ *  ~

Du förstår, jag och Kraften från universum har en liten överenskommelse mellan oss två; 
"Om den väcker mig till en ny dag så lovar jag att fylla den med så mycket vänlighet, glädje och kärlek, för både mig och alla jag möter, som jag kan. Så här långt har vi båda hållit vår överenskommelse.





~ *  ~ 

När du tittar på mig ser du en gammal kvinna - men vill du veta vem jag verkligen är så titta på mina gärningar och lyssna till orden jag använder.





~ *  ~

Den största förutfattade meningen vi har är troligen att vi ingen har. 





~ *  ~ 

Vill du att ditt liv ska innehålla mer Glädje? Tänk då fler Glada Tankar.
Allt börjar med oss själva.





~ *  ~ 

Ärlighet och Lojalitet har en tydlig och utmärkande energi som väldigt få kan hantera. Tills de börjar älska sig själva.





~ *  ~ 

Medan du skapar ditt liv se till att du har fler minnen att minnas när du blir gammal, än drömmar som aldrig slog in. Med andra ord; LEV medan du lever! 





~ *  ~ 

Varje soluppgång vaknar jag och ber dagen skänka mig mirakler, och varje solnedgång tackar jag för all magi den bestod mig med. Det du ber om ska du få.





~ *  ~ 

Att medvetet välja mellan olika alternativ brukar vanligtvis förse oss med de bästa resultaten.


 


@Det Goda Livet enligt Evelyn



tisdag 6 augusti 2024

~*~ 61 - 70









~ *  ~ 

Kärlek och Empati är två av intelligensens högsta former.






~ *  ~

För varje uttryck av Kärlek blir vår själ mer och mer nöjd och harmonisk. 
Det är ditt Sanna Jag.





~ *  ~ 

Fråga dig själv om tankarna du fokuserar mest på just nu skapar den framtid du vill leva i.
Om inte; Förändra de till sådana som gör det!





~ *  ~ 

Respekt är ingen handelsvara. Det är en livsfilosofi.





~ *  ~ 

Jag älskar min fysiska form. I det här livet passar den min själ precis.





~ *  ~ 

Jag har inte förändrats; Min själ har vaknat.





~ *  ~ 

Förvänta dig inte att larven förstår det du säger på fjärilens språk innan metamorfosen är över.





~ *  ~ 

Bloggarna/ Böckerna jag skriver och de jag läser av andra författare är en fristad för själen och förgyller hela min värld. Hela min varelse har aldrig mått så bra som nu.





~ *  ~ 

Jag har inte kommit så här långt bara för att komma så här långt.





~ *  ~ 

När du går ut genom dörren för att möta din framtid, kom då ihåg att lämna ditt gamla liv till 100 %, Annars riskerar du att fortsätta vara en fången i ditt förflutna.




@ Det Goda Livet enligt Evelyn

måndag 5 augusti 2024

~*~ 71 - 80





 


 ~ *  ~

Ju mer erfarenhet jag får på min mentala resa, desto klare inser jag att vi alla reser i själens eget magiska konstverk.





~ * ~ 

Hemligheten med att skapa ett harmoniskt liv är att veta vilka tankar som är värda att behålla och vilka som inte är det.





~ *  ~

DGLeE är detsamma som Paradiset på jorden för mig. Men den är inte bara en fysisk plats utan även en mental/ själslig.





~ *  ~

Jag har skapat DGLeE utifrån den eviga universella energins visioner. 




~ *  ~ 

Livets magi finns inuti oss och runt omkring oss, i alla dess spektakulära detaljer. Vi behöver bara öppna ögonen, öppna sinnena och öppna våra hjärtan för att ta del av dem.~





~ *  ~ 

Det enda beröm du behöver är det från Dig själv.





~ *  ~ 

Det är inte utmaningarna vi ställs inför som skapar kvaliteten på livet, utan hur vi löser dem.





~ *  ~ 

Varje gång vi tar kommando över våra tankar, tar vi kommando över vår medvetenhet,





~ *  ~

När vi startar dagen med positiva tankar, som affirmationer till exempelhamnar vi lätt i en positiv strömvirvel (vortex) som drar till sig ännu fler välsignelser. Grip tag om varje dag och lev den fullt ut. Fira Livet! 





~ *  ~ 

En förutfattad mening är en förlorad insikt.





@Det Goda Livet enligt Evelyn









söndag 4 augusti 2024

~*~ 81 - 90










~ *  ~ 

De gånger jag tolkar mina drömmar som verkliga är det alltid fantasin som är den viktigaste anledningen.





~ *  ~ 

Det är stor skillnad på att se Livets väg framför sig och att faktiskt gå den. Men ingen kan gå den för oss, det måste vi göra själv. Ibland kan någon gå bredvid oss en bit (om dens väg gränsar till vår och vi kan ibland gå bredvid någon annans när vår väg löper bredvid dens). Men mesta tiden går vi ensamma, med bara våra tankar som sällskap. De kan vara vårt bästa resesällskap som gör vägen lätt och bekymmersfri men också vara våra värsta medresenärer som skapar bekymmer och elände. Det är vi själva som bestämmer vilket genom de tankar vi fokuserar på mest. För det är de som skapar vår verklighet.





~ *  ~ 

När vi koncentrerar oss intensivt på något vi älskar kallas det passion. Själv är jag passionerat förälskad i den tillvaro jag skapar och lever i.





~ *  ~

Optimism är en Glädjemagnet.   





~ *  ~ 

När vi älskar oss själva och livet vi lever i betyder fördömanden från andra ingenting. 





~ *  ~

Jag är väldigt noga med vad jag tolererar. 





~ *  ~ 

Min första tanke varje morgon är "Tack så mycket!"





~ *  ~

Vi får varken ett bra eller dåligt liv. Vi får ett liv och det är upp till oss om det blir bra eller dåligt.





~ *  ~ 

Kärleken river murar och bygger broar, tillhandahåller fallskärmar och flytvästar och lagar trasiga vägar och hjärtan.





~ *  ~

Det bästa sättet att få bort negativ energi är att hälla positiv över den. 




@Det Goda Livet enligt Evelyn






lördag 3 augusti 2024

~*~ 91 - 99










~ *  ~ 

När det är dags för oss att "gå vidare," så är det precis det vi gör. Energin lämnar den fysiska kroppen, omvandlas och lever vidare. 





~ *  ~ 

Där Glädje, Vänlighet, Kärlek, Respekt råder kan vi alla mötas som jämlika i Fred och Frid. Jag möter Dig där.... när som helst.






~ *  ~

Glädje är lika vitalt för själen som solens strålar är för vår sinnesnärvaro.
Vi är ljus. 





~ *  ~ 

Ingenting som vi behöver lära oss för att fortsätta mentalt lämnar oss förrän vi gjort det.
Livet är väldigt omtänksamt även på det viset.





~ * ~

Det är i de korta ögonblickens inspiration vi får en föraning om evigheten.





~ *  ~ 

Tiden ensam läker inga sår. Men tillsammans med våra positiva tankar och känslor går det att bygga upp glädjen till livet igen. Låt det ta den tid som behövs. Fantastiska saker måste få ta tid....





~ *  ~ 

Vår visdom är som allra djupast när vi inser att världen vi lever i är en saga som vi själva skriver. Både det onda och det goda finns inom oss alla. Och det är vi själva som har huvudrollen i vår egen saga. Vilken som blir Din bestämmer du själv.





~ *  ~

Låt dig inte dras in i argument, tvister och allmänt tjafs som inte angår dig. Värna din inre frid och håll dig utanför. 





~ *  ~ 

Jag har blivit väldigt selektiv för vilka jag släpper in i mitt liv efter att jag förälskade mig i stillheten inuti.



 

@Det Goda Livet enligt Evelyn



fredag 2 augusti 2024

~*~ 100










~ *  ~ 

Det Goda Livet enligt Evelyn är en filosofi som framhåller att Livets resa är en Gåva till oss alla och ett pågående äventyr som alltid involverar fysisk, psykisk (mental/ själslig) och andlig tillväxt och mognad. Som tar oss med på det största äventyren vi någonsin vågat drömma om (om vi väljer att se det så).

 
Det är resan där vi får möjlighet att
upptäcka magin, undren och miraklerna som erbjuds oss och berika vår egen verklighet. Både den fysiska, men även vår mentala/ själsliga. Den som ser magi och mirakler i sin vardag lever ett förtrollat liv. Tänk bara på Livet självt, och alla de hundratals existentiella frågorna. Vad är Liv? Hur uppstod det? Vad händer med livet när det upphör i en fysisk kropp? Kommer vi någonsin att få svar på dem?

Vi föds, vi åldras och förändras under livets gång både fysiskt och mentalt (kanske även andligt) - är inte det magiskt så säg? Naturen förändras med varje årstid. Visst, allt kan förklaras i torra vetenskapliga termer, men tar det bort undret som sker när en baby föds, magin som fyller oss när vi tittar upp mot den glittrande sammetssvarta himlapällen en sommarnatt eller bjuds de magiskt vackra förändringarna som visar sig i naturen under varje årstid, eller miraklen av skapelsens fulländning vid en soluppgång eller solnedgång eller när den färgsprakande norrskenets tystnad flämtande far över himlen? 

Absolut inte! Dessa och liknande upplevelser "talar" till oss från den mest ursprungliga plats inom oss - vårt medvetande. Från urminnes tider finns bevarat minnen om när våra anfäders värld bestod av magiska varelser, där varje oförklarad händelse förklarades som under, magi och mirakler eftersom de inte kunde förklara de på annat sätt. Av detta finns inte mycket kvar annat än i myter och sägner. Vi är magiska varelser i en magisk värld och nog njuter jag av att vara en liten del av magin. Det är så coolt att tänka sig att skapelsens kraft anser att både du och jag behövs för att universum ska vara perfekt.

En upptäckt till som Livets resa vill att vi göra oss uppmärksam på är att vi kan fylla tillvaron med mer positiv energi, genom att i form av fysiska och/eller mentala problem och misstag som vi ställs inför,  skänka kunskap hur vi bäst löser dem. När vi lär oss någonting av våra problem och misstag var de varken problem eller misstag. De var lärdomar och ny kunskap. Gåvor som när vi lärt oss dem förvandlas till Välsignelser, eftersom de gör livet lättare att hantera och agera i. Livet blir till ett välsignat liv vilket kan upplevas som magiskt. Bara att inse det är början på en alldeles underbar inre resa i sig själv. 


Den är också en resa där vi får möjlighet att
återfinna och återta själsligt, mentalt och fysiskt helande.
 Ingen reser genom livet utan att bli skadad på ena eller andra sättet. Men längs hela vägen finns lindring och helande att få. Det gäller bara att hålla utkik efter "plåstren och bandagen," stanna upp och använda dem. De kan komma som vänliga ord från någon som väcker läkande tankar hos dig eller visdomsord från en bok. Läkandet kanske börjar med musik, med en kram eller från en medmänniska som verkligen SER DIG. Att bli sedd är stark medicin för en trasig själ. När det är meningen att du ska hitta helande krafter så finns de rätt framför ögonen på dig. Kanske har de gjort det hela tiden. Det du säker, söker också dig. All läkning börjar inifrån vår inre värld och ut mot den yttre. "En frisk själ i en frisk kropp."



I den sista etappen kanske resan också 
-  avslöjar för oss vår sanna natur, värt eget ursprung och vilka eller vad vi egentligen är. Så att vi kan leva och åldras med värdighet och behag förankrade med frid och fred, harmoni och glädje i vårt inre liv lika mycket som i vårt yttre. Det önskar jag Dig. Där det finns en början finns också ett slut och där det finns ett slut finns också en början. Det har livet lärt mig. 


Enligt vetenskapen består allting i vår verklighet av energi; 
Energi kan inte dö, bara omvandlas.
Allt liv består av energi och alstrar energi.
För mig betyder det att vi är odödliga - energin som vi består av byter bara form. 
Är man det minsta orolig över vad som händer när och efter vår "död" kan jag rekommendera Dr Michael Newtons bok "Själarnas resa." 

Inte ens vår fysiska kropp dör - ordet död är ett nonsensord.
Den blir mat (energi) åt djur och miljarder små organismer och förvandlas så småningom till jord. Där nya växter kan gro och växa. Allting i universum återvinns.



I kapitel 101 berättar jag i poesiform hur jag ser på döden och livet. 


Slut (för denna gång)
~ *  ~ 


Tack för att du läst och följt med mig på denna resa där jag fått dela med mig av de tankar som skapar Det Goda Livet enligt Evelyn. Kanske sår de ett tankefrö eller två till dig som kommer att påverka ditt liv i positiv anda. 

Dela gärna, men tänk på att Fotografierna och Texterna i denna blogg är skyddade enligt lagen om upphovsrätten. Ingenting får plockas ut ur sin kontext utan ska stå så som jag skapat bloggen.

Några som inspirerar mig i mitt författarskap är:
Gary Zukav, Byron Katie, Rhonda Byrne, Esther och Jerry Hicks, Michael Newton, Paulo Cohelo och Louise L.Hay - men framför allt från de inspirerande samtalen med Kraften från universum. 






Evelyn Falk Möller
Paradisdalen
2024


~ * ~ 


torsdag 1 augusti 2024

~*~ 101 - Döden blir vad vi gör den till










Ur


Diktsamlingen


"Kysst av universum"

av

Evelyn Falk Möller


Fotograf

Sten Möller












Döden blir vad vi gör den till




Det finns de som tar stegen upp till himlen,
änglavingarna sitter på.
Medan andra byter kupé
på ett tåg som aldrig slutar gå.




Själv seglar jag ut på havet det vida,
mot evighetens glittrande arkipelag det bär.
Till rors står Sten så lycklig vid min sida,
strandhuggen blir många bland kobbar och skär.




Några finner dörrar till utopiska världar,
där färgsprakande själar Nirvana når.
Medan andra självförvållat döden uthärdar,
när de betydligt varmare platser till mötes går.




Men egentligen vet ju ingen vad som händer,
kanske leder "Evighetens väg" till ingenstans.
Å´ andra sidan, kanske till otaliga olika länder
som av tusentals magiska mirakler existerar någonstans.




Det som är så underbart,
är att vi får tro som vi vill - det är oss givet.
Då verkar det väl väldigt smart, 
att tro på de alternativ som gör oss lyckliga i livet.




För visst kan det vara så,
att detta liv är det enda vi få.
Då blir vårt bästa alternativ,
att fylla Vår Tid med ETT RIKTIGT GOTT LIV!




~ *  ~ 






Paradisdalen 

2019

~ *  ~